Yapılandırılmış Disleksi Eğitim Programı/Y-DEP

Home / Yapılandırılmış Disleksi Eğitim Programı/Y-DEP

Yapılandırılmış Disleksi Eğitim Programı

Y-DEP – Uygulayıcı Eğitimi

Disleksi Özel Öğrenme Güçlüğü Derneği olarak, ülkemizde Özel Öğrenme Güçlüğü tanısı olan çocukların daha iyi desteklenmelerini sağlamak amacıyla her yaştan ve her düzeyden öğretici ile birlikte çalışan eğitim personeli için “Yapılandırılmış Disleksi Eğitim Programı/Y-DEP” geliştirdik. Program sayesinde Özel Öğrenme Güçlüğünü yakından tanıyacak ve öğrenme güçlüğü çeken çocuklarla çalışmaya başlamadan önce yol haritanızı oluşturabileceksiniz.

Yapılandırılmış Disleksi Eğitim Programı (Y-DEP), öğrenme güçlüğü yaşayan çocuklara özgü geliştirilmiş bir eğitim programıdır. Y-DEP kişiye özgü, bireyselleştirilmiş bir eğitim programını kapsar. Kendi içinde tutarlı bir değerlendirme, planlama ve programlamayı barındırır.

Yapılandırılmış Disleksi Eğitim Programının amacı; öğrenme güçlüğü yaşayan bireyin yetkin bir okuyucu, yazar ve bağımsız öğrenen bireyler olması, çocukların bilişsel-akademik alanlarında kalıcı değişiklikler yapmasını hedeflemektedir.

Yapılandırılmış Disleksi Eğitim Programı İçeriği:

• Yapılandırılmış Disleksi Eğitim Programı Kitabı
  • Yapılandırılmış Disleksi Eğitsel Değerlendirme Ölçeği (Y-DEDÖ)
  • Yapılandırılmış Disleksi Öğrenci Eğitim Kitapları (Y-DÖEK)
  • Yapılandırılmış Disleksi Eğitsel Modül Değerlendirme Ölçeği (Y- DEMDÖ)

Yapılandırılmış Disleksi Eğitim Programı Uygulayıcı Eğitimi.

Y-DEP uygulayıcı eğitimi 2 gün online veya yüz yüze olacak şekilde planlanacaktır.

1.Gün Eğitim İçeriği:

• Y-DEP Programın Tanıtımı.
  • Yapılandırılmış Disleksi Eğitsel Değerlendirme Ölçeği Eğitimi.

2.Gün Eğitim İçeriği

• Yapılandırılmış Disleksi Öğrenci Eğitim Kitaplarının Tanıtımı.

20-21 Mart 2022 tarihinde yapılacak Y-DEP 4. Uygulayıcı Eğitimi başvuruları açıldı.

Başvuru için tıklayınız

Y-DEP uygulayıcısı olmak için aşağıdaki bilgileri doldurarak ön kayıt başvurunuzu yapabilirsiniz.

• Adı:………
  • Soyadı:…….
  • Branşı:……..
  • İletişim Numarası:……..

Ön kayıt bilgilerini aşağıda yer alan adreslerden birine göndermeniz yeterlidir.

bddisleksidernegi@gmail.com

info@disleksiozelogrenmedernegi.org